diumenge, 5 de maig del 2019

DISSENY D'ESPAIS: MAQUETA PER A UN ESTAND D'UNA ONG

En la recta final del 3r trimestre de la matèria de Disseny acostumo a proposar una activitat que impliqui la realització d'una maqueta a escala. Ens trobem de ple en l'àmbit del disseny d'espais, ija portem dues activitats aplicant les escales gràfiques per a construir plànols.. i ara anem un pas més enllà per a treballar les escales a nivell de volum. 

Aquesta activitat que presento és un antic exercici de selectivitat. L'enunciat demana a l'alumnat que dissenyi l'estand d'una ONG (triada per a l'alumnat) que ha d'anar ubicat en una fira, i que està col.locat en una cantonada del recorregut d'aquesta fira, de manera que la gent que passeja per aquests "carrers" podria entrar en aquest estand a través de dues de les 4 cares de la planta rectangular. L'estand, amb unes mides determinades, d'amplada i profunditat, també imposava una altura màxima i la impossibilitat de fer cap tancament superior. Amb tot això l'alumnat, havia de centrar-se en la seva ONG triada i fer un llistat de les necessitats a satisfer d'aquest estand, creant zones i distribuint-les en el seu interior per a informar als visitants de les tasques d'aquesta ONG, per a publicitar.-se, per a mostrar pamflets o pantalles de la tasca realitzada, reservar un espai per a asseure's o atendre més personalment als interessats i captar socis, un mínim espai d'emmagatzematge per als tríptics, bosses etc. Tot tenint en compte de no entorpir el pas i planificar una distribució funcional i impactant. 

A més van haver de treballar esbossos en perspectiva de com s'imaginaven aquell estand, i van haver d'elaborar una planta a escala a més de la famosa maqueta. És una activitat molt completa que els permet sortir del format de les proves de les PAU però que aprenen molt sobre l'aplicació de coneixements en projectes concrets. Es va resoldre en dues setmanes a classe amb la possibilitat de millorar-la a casa. Tot seguit us passo fotos de les millors propostes:

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada